Oosterschelderegio geselecteerd als landelijke koploper onafhankelijke cliëntondersteuning

De Oosterschelderegio is geselecteerd als nieuwe koploper onafhankelijke cliënt-ondersteuning.

Na een anonieme voordracht en overleg met de gemeenten is de Oosterschelderegio geselecteerd als nieuwe koploper onaf-hankelijke cliëntondersteuning.

Woensdag 21 november was de landelijke kick-off. Wethouder Ankie Smit van de gemeente Schouwen-Duiveland heeft de Oosterschelderegio daar vertegenwoordigd.

 

CLIËNTONDERSTEUNING BEVORDEREN

De VNG, Ieder(in) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein waren in oktober op zoek naar nieuwe Koplopers onafhankelijke cliëntondersteuning. Net als het afgelopen jaar willen zij met dit project, met ondersteuning van kennisinstituut Movisie, cliëntondersteuning voor inwoners en beleidsmakers beter vindbaar en beschikbaar maken, alle partijen van elkaars ervaringen laten leren en het gebruik van cliëntondersteuning bevorderen.

 

BEKENDHEID VERGROTEN

Het beter op de kaart zetten van de onafhankelijke cliëntondersteuning doen gemeenten niet alleen. Dit gebeurt samen met gebruikers, aanbieders van cliëntondersteuning, de Adviesraad sociaal domein en de collega-gemeenten in de regio. Al deze partijen gaan met elkaar aan de slag om de bekendheid met onafhankelijke cliëntondersteuning te vergroten en beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van de inwoners.

 

 

Bekijk hier het landelijke persbericht Movisie