Het Algemeen Bestuur SWVO staat voor de bussen van de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland

Woensdag 12 april tekende SWVO de contracten voor het doelgroepenvervoer voor de hele Oosterschelderegio op locatie bij de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland.

Paula Schot, wethouder van Schouwen-Duiveland ondertekende als voorzitter van SWVO de contracten van de vervoerders voor een samenwerking van acht jaar. De andere wethouders van de Oosterschelderegio waren ook bij de ondertekening aanwezig. De vervoerders die in de Oosterschelderegio het doelgroepenvervoer de komende jaren gaan uitvoeren zijn: Citax Tiel B.V., Taxi de Vlieger, en Taxi Witteveen

Op de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland worden alle ritten gepland en gecoördineerd. De voertuigen die binnen de nieuwe contractperiode worden inzet rijden volledig elektrisch en worden ingezet voor de Regiotaxi Oosterschelde, het leerlingenvervoer en voor dagbestedingsvervoer (doelgroepenvervoer). Dagelijks worden er binnen de Oosterschelderegio ca. 600 Regiotaxiritten gemaakt en ongeveer 400 leerlingen vervoerd.

Paula Schot, voorzitter van SWVO kijkt uit naar een duurzame samenwerking: “We zijn als SWVO bijzonder blij dat we de komende jaren met de gecontracteerde vervoerders de samenwerking aangaan en daarmee het vervoer van onze doelgroepen kunnen continueren. Wat vooral mooi is dat dit vervoer nagenoeg volledig met elektrische voertuigen wordt uitgevoerd waarmee we als Oosterschelderegio vooruitlopen of de landelijke afspraken om het doelgroepenvervoer volledig zero-emissievrij uit te voeren.”