De drie vragen aan… Een rubriek waar we in gesprek gaan met preventiewerkers, zorg- en welzijnsmedewerkers, ouderen en kwetsbaren die betrokken zijn bij Empowercare Zeeland. We trappen af met Annemarijn Heijboer. Ze werkt zes jaar als wijkverpleegkundige bij Lelie zorggroep bij Curadomi in Goes.

  1. Hoe ben je betrokken bij het project?
    “Ik ben wijkverpleegkundige bij Leliezorggroep en wij zijn sinds september 2021 aangesloten bij Digitaal Thuis in Zeeland (DTiZ). Wij werken al bijna twee jaar met de Virtuele thuiszorg en daarom was het een logische stap om ons aan te sluiten bij DTiZ.”
  2. Wat heeft het project je geleerd en gebracht?
     “Het heeft mij geleerd om met een andere bril naar situaties te kijken. Door niet meer te richten op het oplossen van het probleem en juist te kijken hoe we het probleem kunnen voorkomen. Normaal gesproken helpen we een valgevaarlijke cliënt bij het douchen. Nu kijken we naar wat de cliënt nodig heeft om dit zelfstandig te kunnen doen. Zo is er een horloge met valdetectie en die slaat alarm zodra de cliënt zich minder goed voelt. Op die manier kan de cliënt zelfstandig douchen en hoeven wij niet meer iedere dag te helpen. In plaats daarvan houden wij op de achtergrond een vinger aan de pols.”
  3. Wat wil je anderen meegeven?
    “Ik wil anderen meegeven om ook buiten de muren van de organisatie te kijken. Ga met elkaar in gesprek en leer van andere zorgcollega’s. In de evaluatiemomenten komen verschillende organisaties samen en bespreken we onze ervaringen en leermomenten. Ik vind het mooi om te zien dat we van elkaar kunnen leren en op die manier verder komen.”
Annemarijn aan het werk